Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 91 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Høstfesten er barnehageårets første årstidsfest og holdes i september. I ukene frem mot høstfesten får barna mange frodige sanseopplevelser når vi bearbeider alt vi får fra markens grøde. Vi sanker bær og frukt (vi tar gjerne imot bidrag fra hagen deres!) og vi tørker urter og blomsterfrø og lager syltetøy og saft.

I den frodige kjøkkenhagen vår henter vi gulrøtter, rødbeter, poteter, blomster... som har vokst opp i løpet av sommeren.

29. september er Mikkelsmess, St. Mikaels dag. Dagen  i barnehagen markeres fredag før høstferien med Mikaelsfest. Den dagen serveres det dragesuppe til alle de modige ridderne ved kongens hoff. Barna blir slått til Mikaels-riddere, og får stjernebånd om hodet og blå kapper om skuldrene. De får også utdelt sverd. Å ta del i den høytidelige stunden, å knele foran Kongen og så bli slått til ridder, er en motsprøve i seg selv!  

KLIKK HER for å se lanternefest for småbarnsavdelingene

I forbindelse med Mortensmess i november, har vi lanternfest sammen med foreldrene. Hvordan vi gjør det høsten 2020, er ikke helt avklart. 

På dagen får barna se et dukketeater om nissene som får en lanterne av menneskene. Tidligere år har foreldrene kommet på ettermiddagen (kl.16.00) og fått boller og toddy ute. Vi forteller legenden om St. Martin for foreldre og barn før vi går syngende ut i mørket med lanternene våre. Ved det store bålet ute på jordet samles vi, og etterhvert kommer St. Martin ridende, og har med sol, måne og stjernekaker til oss...

Adventspiralen har vi mandagen etter 1. søndag i advent.  Det er en høytidelig stund hvor barna på storbarnsavdelingene (og de foreldre som har mulighet) samles til julemusikk og tente. 

I februar feirer vi fastelavn med et karneval! Denne festen er preget av mye tøys og tull, og det gjenspeiles i alt vi gjør av sanger, regler, eventyrog aktiviteter. Selve dagen legges så tett opptil fastelavnssøndag som mulig, dog på en onsdag. Storbarnavdelingene forvandles helt - til stor glede for barna! Vi pynter, ommøblerer og legger tilrette for å ha en fest som virkelig snur opp-ned på det hverdagslige livet i barnehagen.

Påskefesten holder vi onsdagen etter påskeferien. I barnehagen legger vi i påskehøytiden vekt på gleden over naturen. Alt som spirer og gror i naturen, og egget som symboliserer det evige livet.

Etter påskeferien samles vi i barnehagen og går ut i hagen og leter etter egg som påskeharen har kommet med. Dette er en utefest, hvis vær og vind tillater det.

Flere artikler …

  1. Maifest
  2. Sommeravslutning

Copyright

Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 91 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Opphavsrett © Askeladden Steinerbarnehage 2016. Alle rettigheter reservert.

Design og utvikling: Dos Puntos Design