Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 80 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I Askeladden Steinerbarnehage er vi så heldige å ha 1.klasse i barnehagen! Steinerskolen i Hurums 1.klasse holder til hos oss, de er på storbarnsavdelingene Solbær og Blåbær, og har sitt eget klasserom i Hagestuen. 

6-åringene får lov til å være de gode hjelperne i barnehagen. De hjelper de små å kle på seg, de dekker på bordet, de får lov å holde på med ting som ”de små” ikke klarer. Samtidig får de lov til å være små selv også hvis de trenger det, med tettere voksenbemanning enn det ville vært på skolen, og lekekamerater som er yngre enn seg. 

3 dager i uken har 1.klassingene egen samlingstund med eventyr og sang, sammen med sin klasselærer Radka. 

En dag i uka - torsdag - fra august til desember er de ute med de to islandske hestene våre Artur og Draumur, og lærer stell og ridning under kyndig veileding av Heidi. Etter jul brukes denne dagen til å jobbe med et stort prosjekt: de lager sin egen kjepphest som de skal ri ut av barnehagen med på avslutningen før sommeren. Det skal stappes med ull, sys, spikkes, pusses... Det er en lang prosess, og tålmodighet, finmotorikk og (sam)arbeidsvilje øves! Skoleåret går fra ridning på islandshest på høsten, til ridning ut av barnehagen på egen kjepphest våren etter! 

Hver mandag har 1. klasse egen turdag. På disse turene øver de grovmotorikken og viljen med fjellklatring, og lange turer til fots og på ski. Disse dagene blir klassen smidd godt sammen, og blir kjent med hverandre som en klasse, det sosiale øves. De må øve på å være en gruppe samlet og hva det innebærer av blant annet å vente på den som er bakerst, snakke en og en, begynne og avslutte turene sammen. 

Når barnehageåret nærmer seg slutten, øver de inn et skuespill sammen. Dette vises for foreldre og søsken ved sommerfesten. En fin øvelse i samarbeid, konsentrasjon og mot. De deltar også med kjepphestene sine i sirkusmanesjen på det som er Steinerskolens store, festlige sirkusforestilling før sommerferien. 

Med alle disse ferdighetene kan de avslutte sin første 7-årsperiode og begynne i 2. klasse.

Mer om 1. klasse ved Steinerskolen i Hurum

Copyright

Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 80 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Opphavsrett © Askeladden Steinerbarnehage 2022. Alle rettigheter reservert.

Design og utvikling: Dos Puntos Design