Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 80 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Høsttakkefesten er barnehageårets første årstidsfest og holdes siste dag før høstferien. I ukene frem mot høsttakkefesten får barna mange frodige sanseopplevelser når vi bearbeider alt vi får fra markens grøde. Vi sanker bær og frukt (vi tar gjerne imot bidrag fra hagen deres!) og vi tørker urter og blomsterfrø og lager syltetøy og saft.

I den frodige kjøkkenhagen vår henter vi gulrøtter, rødbeter, poteter, blomster... som har vokst opp i løpet av sommeren.

29. september er Mikkelsmess, St. Mikaels dag. Mikaeli-tiden handler om kampen mellom det gode og det onde, mellom mot og feighet, om drager, riddere og prinsesser!  Barna får høre eventyret om den modige Ridder Georg som kjemper mot Dragen, og redder Prinsessen.

I denne perioden snakker vi om hvordan vi kan være modige, og hva drager er og hvordan ser de ut i dag? Man er modig hvis man gjør noe man synes er skummelt! Det kan være å si stopp til en lekekamerat som går for langt, eller smake på mat man aldri har smakt på før. St. Mikael symboliserer det gode, det modige det bevisste. Mens dragen symboliserer det onde, feigheten, det skjulte/ ubevisste.

 

KLIKK HER for å se lanternefest for småbarnsavdelingene

I forbindelse med Mortensmess 11. november, har storbarnsavdelingene lanternefest sammen med foreldrene. 

Foreldrene kommer på ettermiddagen (kl.16.00) og blir med på festen. De ansatte viser et dukketeater, barna viser ringleken med lanernesangene som de har sunget de siste ukene. Lanternene blir tent, og syngende beveger alle seg ut i høstmørket. De vakre lanternene viser vei til det store bålet der ringleken fortsetter med et lite drama! For etterhvert kommer St. Martin ridende, og har med sol, måne og stjernekaker til oss... Festen avsluttes med boller og toddy i barnehagen. 

Adventspiralen har vi mandagen etter 1. søndag i advent.  Det er en høytidelig stund hvor barna på storbarnsavdelingene (og de foreldre som har mulighet) samles til julemusikk og tente. 

I februar feirer vi fastelavn med et karneval! Denne festen er preget av mye tøys og tull, og det gjenspeiles i alt vi gjør av sanger, regler, eventyrog aktiviteter. Selve dagen legges så tett opptil fastelavnssøndag som mulig, i 2024 blir dette fredag 9.februar. Storbarnavdelingene forvandles helt - til stor glede for barna! Vi pynter, ommøblerer og legger tilrette for å ha en fest som virkelig snur opp-ned på det hverdagslige livet i barnehagen.

Påskefesten holder vi onsdagen etter påskeferien. I barnehagen legger vi i påskehøytiden vekt på gleden over naturen. Alt som spirer og gror i naturen, og egget som symboliserer det evige livet.

Etter påskeferien samles vi i barnehagen og går ut i hagen og leter etter egg som påskeharen har kommet med. Dette er en utefest, hvis vær og vind tillater det.

Flere artikler …

  1. Maifest
  2. Sommeravslutning

Copyright

Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 80 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Opphavsrett © Askeladden Steinerbarnehage 2022. Alle rettigheter reservert.

Design og utvikling: Dos Puntos Design